Meny: Lorensberg

Skriv ut den här sidan

-

Meny Sjöbaren Lorensberg från 17:00

Mellan lunch & middag, 14:00-17:00 serveras alla våra skaldjur samt Sjöbarens Klassiker

FÖRRÄTTER

Tartare på varmrökt röding, serveras med crème på äggula & picklad kålrabbi därtill dijonrostad panko, rapsfrön, granatäpple och salvia. 159:-

Cono Sur, Gewürztraminer

Norröna matjessill med kavringssmul & sotad vårlök serveras med  149:- Vikentomater, grönt äpple, rökt tomatolja & färskpotatis.

Sjöbaren’s Pilsner & O.P. Andersson

Bakad sparris & sparrissoppa med variation på jordärtskocka. 139:-

Mineralstein, Riesling

Husets fisk-& skaldjurssoppa med vitlöksbröd. 99:-

Pinot Gris, Alsace

 SKALDJUR

Blåmusslor kokta med vittvin, lök, dragon, vitlök, citron & grädde därtill krutonger Förrätt 99:-   Varmrätt: 189:-

Giesen Organic, sauvignon blanc

Färska räkor med aioli och gräslök & citronmajonnäs 150g: 119:-    300g: 225:-

White Tropez Rosé, St. Tropez

Vitlöksgratinerade havskräftor Förrätt: 169:-   Varmrätt: 299:-

Chablis, Domaine Alain Geoffroy

Ostron med tillbehör  Tre 119:-   Sex 229:-   Tolv 449:-

Champagne, Palmer Brut

SKALDJURSFAT

Lilla: 150g räkor, 3 kokta havskräftor,  1 ostron, kokta blåmusslor  395:- (1 pers.)

Stora: 300g räkor, 6 kokta havskräftor, 2 ostron, kokta blåmusslor  740:- (2 pers.)

Skaldjursfaten serveras med aioli, majonnäs, prästostpaj, smör och bröd.

Till våra skaldjursfat rekommenderar vi Sancerre, Terre Blanches.

 VARMRÄTTER

Friterade fishcakes med chimichurri, zucchini och sotad hjärtsallad, smörad tomatpuré och torkad grön banan. 219:-

Melleruds Classic Ale

Vegetarisk kåldolme fylld med puylinser serveras med ramslöksbakad sommarkål, svampcrème, tryffel-& dillemulsion, rödkålchips och örtvierge. 199:-

Fief des Côteaux, Muscadet 

Dagens fångst, 1-2 rätter presenteras på griffeltavla

SJÖBARENS KLASSIKER

Sjöbaren’s fiskgratäng med torskfiskfilé, räkor, svamp, vitvinssås & duchessepotatis. 199:-

Rijk’s. Chenin Blanc 

Husets fisk- & skaldjurssoppa med laxfilé, sejfilé, räkor, blåmusslor samt bakade rotfrukter och vitlöksbröd.

Pinot Gris, Alsace

Rökt & gravad lax med dillstuvad potatis och hovmästarsås. 249:-

Sjöbaren’s Pils & Herrgårds Aquavit eller Mineralstein, torr Riesling

DESSERT

Fläder-& citronmousse med karamellkaka, jordgubbsmaräng samt färska jordgubbar. 109:-

Bakad rabarber med champagne-& gurksorbet, pistagecrème, 119:- rabarber sponge, lagerbladsgelé och färsk gurka.
Dagens val av Sjöbarens hemgjorda glassar 89:- 2 kulor glass med tillbehör.
Sjöbarens kaffegodis.  59:-

 -

- För att ladda hem vår meny, klicka här! -