Meny: Haga

Vår à la Carte Meny serveras från 17.00 samt söndagar från 15.00
Lilla Menyn serveras
vardagar 14.00 – 17.00 samt lördagar 12.00 – 17.00

À la Carte Meny

Förrätter

Sparris i säsong med Vänern löjrom och brynt smör emulsion serveras med riven rökt äggula, kvanne och potatischips. 199:-

Husets fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd. 99:-

Varmrökt röding med grillad Gemsallad, torkade Vikentomater, kokt ägg och friterad kapris serveras med surdegskrutonger, riven Västerbottenost och gräddfil. 149:-

Lagrad matjesill ifrån ”Norröna” med 63* äggula, inlagd färskpotatis samt brynt smör och pressgurka. 159:-

Grön tomatsoppa med jalapeno och koriandermajonäs serveras med sotad gurka, färska örter och tofuklimp .109:-

Skaldjur

Blåmusslor kokta med vitt vin,vitlök, citron, dragon samt surdegskrutonger
förrätt 99:-/varmrätt 189:-

Färska räkor med aioli, gräslök- och citronmajonnäs
150g 119:-/ 225:- 300g

Vitlöksgratinerade havskräftor

förrätt 169:- / 299:- varmrätt

Tre stycken ostron med tillbehör 119:-

Alla skaldjur serveras med bröd och smör

SKALDJURSFAT

Lilla: 15o g räkor, 3 kokta havskräftor, kokta blåmusslor, 1 ostron 395:-

Stora: 300 g räkor, 6 kokta havskräftor, 2 ostron, kokta blåmusslor 740:-

Skaldjursfaten serveras med aioli, majonnäs, prästostpaj, bröd och smör

Varmrätter

Varmrökt röding med grillad Gemsallad , torkade Vikentomater, kokt ägg och friterad kapris serveras med surdegskrutonger , riven Västerbottenost och gräddfil. 289:-

Små kroppkakor fyllda med rökt lök och svamp serveras med grillad sparris och vårlök därtill rostad lökbuljong, krispiga gula ärtor och friterad purjolök.(Vegetariskt) 220:-

DAGENS FISKFÅNGST

Utifrån vilka råvaror som är bäst för dagen, komponerar vi två stycken varmrätter och presenterar dem på griffeltavla  Dagspris

SJÖBARENS KLASSIKER

Sjöbarens fiskgratäng med torskfilé, räkor och champinjoner samt vitvinsås 199:-

Sjöbarens fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd 159:-

Rökt & gravad lax med dillstuvad potatis & hovmästarsås 249:-

Dessert

Sotad ananas med mörk chokladcréme och ananassorbet samt rosépepparmazarin, kokoscrunch och färska hallon. 129:-

Citronmousse och färska jordgubbar serveras med lakritsgelé, violmaräng och krispigt bovete. 109:-

Dagens val av våra hemgjorda glassar -2 kulor med tillbehör. 89:-

 Husets chokladtryfflar 59:-

 

Lilla menyn( serveras mellan kl 14-17)

FÖRRÄTTER

Varmrökt röding med grillad Gemsallad, torkade Vikentomater, kokt ägg och friterad kapris serveras med surdegskrutonger, riven Västerbottenost och gräddfil Halv 149:- Hel 289:-

Husets fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd 99:-

 

SKALDJUR

 Blåmusslor kokta med vitt vin, vitlök, citron& dragon samt surdegskrutonger
förrätt 99:- /varmrätt 189:-

Färska räkor med aioli och  gräslök- & citronmajonnäs
150g 119:- /300g 225:-

Vitlöksgratinerade havskräftor

förrätt 169:- /varmrätt 299:-

Tre stycken ostron med tillbehör 119:-

Alla skaldjur serveras med bröd och smör


SJÖBARENS KLASSIKER 

Sjöbarens fiskgratäng med torskfiskfilé, räkor & champinjoner samt vitvinssås 199:-

Husets fisk & skaldjurssoppa med lax, sej, skaldjur, bakade rotfrukter och  vitlöksbröd 139:-

Rökt & gravad lax med dillstuvad potatis och hovmästarsås 249:-

Havets Wallenbergare med brynt sojasmöroch riven pepparrot serveras med varm sallad på färskpotatis och säsongens pri-mörer. 199:-

DESSERT

Citronmousse och färska jordgubbar serveras med lakritsgelé, violmaräng och krispigt bovete. 109:-

Husets chokladtryfflar 59:-

 

På Sjöbaren arbetar vi ständigt med att öka våra inköp av ekologiska och närproducerade råvaror samt fisk och skaldjur från kontrollerade bestånd & odlingar

Skriv ut den här sidan