Meny: Haga

Vår à la Carte Meny serveras från 17.00 samt söndagar från 13.00
Lilla Menyn serveras
vardagar 14.00 – 17.00 samt lördagar 12.00 – 17.00

Lilla Menyn Sjöbaren i Haga

Förrätter
Sjöbarens fisk- & skaldjurssoppa med vitlöksbröd 99:-
Färsk mozzarella med grillade marinerade grönsaker, torkade tomater samt pesto på nässlor & rostade pumpakärnor 149:-
Skaldjur
Blåmusslor kokta med vittvin, vitlök, citron & dragon
förrätt 95:-/varmrätt 179:-
Färska räkor med aioli, gräslök- och citronmajonnäs
150g 99:-/ 195:- 300g

Vitlöksgratinerade havskräftor
förrätt 159:- / 289:- varmrätt
Tre stycken ostron med tillbehör 119:-
Alla skaldjur serveras med bröd och smör
Varmrätter
Sjöbarens fiskgratäng med torskfiskfilé, räkor & champinjoner samt vitvinssås 179:-
Sjöbarens fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd 139:-
Rökt & gravad lax med dillstuvad potatis & hovmästarsås 220:-
Havets Wallenbergare med hummer & akvavitsås serveras med sommarprimörer, ramslök och färskpotatis 199:-
Dessert
Basilika& citron pannacotta med färska jordgubbar, vit chokladpulver och grönkryddad granola 109:-
 Husets chokladtryfflar 59:-

 

À la Carte Sjöbaren i Haga

FÖRRÄTTER

Lagrad matjesill från Norröna med nobiscréme och färskpotatis samt rödbeta, kapris, pepparrot & brynt smör  174:-
Husets fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd 99:-
Laxtartar med forellrom, krispigt rågbröd, inlagd västeråsgurka & äpple serveras med dijoncréme, inlagda senapsfrön och gräslök  169:-
Färsk mozzarella med grillade marinerade grönsaker, torkade tomater samt pesto på nässlor & rostade pumpakärnor 149:-

SKALDJUR

 Blåmusslor kokta med vittvin, vitlök, citron & dragon
förrätt 95:- /varmrätt 179:-
Färska räkor med aioli och  gräslök- & citronmajonnäs
150g 99:- /300g 195:-

Vitlöksgratinerade havskräftor
förrätt 159:- /varmrätt 289:-
Tre stycken ostron med tillbehör 119:-
Alla skaldjur serveras med bröd och smör
SKALDJURSFAT
Lilla: 15o g räkor, 3 kokta havskräftor, kokta blåmusslor, 1 ostron 380:-
Stora: 300 g räkor, 6 kokta havskräftor, 2 ostron, kokta blåmusslor 720:-
Skaldjursfaten serveras med aioli, majonnäs, prästostpaj, bröd och smör
VARMRÄTTER
Grillad spetskål med vitlöksrostade skogschampinjoner och getostcréme serveras med rostade valnötter, sherrysyrad schalottenlök & vattenkrasse  199:-

DAGENS FISKFÅNGST

Utifrån vilka råvaror som är bäst för dagen, komponerar vi två stycken varmrätter och presenterar dem på griffeltavla.


SJÖBARENS KLASSIKER 
Sjöbarens fiskgratäng med torskfiskfilé, räkor & champinjoner samt vitvinssås 179:-
Husets fisk & skaldjurssoppa med lax, sej, skaldjur, bakade rotfrukter och  vitlöksbröd 159:-
Rökt & gravad lax med dillstuvad potatis och hovmästarsås 220:-
DESSERT
Basilika & citron pannacotta med färska jordgubbar, vit chokladpulver och grönpepparkryddad granola  109:-
Bakad rabarber med fläderglass serveras med madeleinekakor och rostade pistaschnötter 109:-
”Morotskaka” kardemummamazarin med sockerglacerade morötter, färskost & lavendelglass samt kanelmaräng och citroncurd 99:-
Husets chokladtryfflar 59:-

 

På Sjöbaren arbetar vi ständigt med att öka våra inköp av ekologiska och närproducerade råvaror samt fisk och skaldjur från kontrollerade bestånd & odlingar

Skriv ut den här sidan