Meny: Haga

Vår à la Carte Meny serveras från 17.00 samt söndagar från 13.00
Lilla Menyn serveras
vardagar 14.00 – 17.00 samt lördagar 12.00 – 17.00

À la Carte Meny

Förrätter

Halstrad pilgrimsmussla med bakad svampcréme och jordärtkockschips samt torkad smörstekt ostronskivling. 179:-

Husets fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd. 99:-

Inlagd Västerhavssill med Västerbottensmul och friterad tunnbröd därtill krondillspicklad färskpotatis och fermenterad lök. 139:-

Bakad rödbetsgravad laxrygg med smörstekt sotbröd serveras med färskost på getmjölk därtill rökt äggula. 149:-

Bakad svampcréme och jordärtskockschips samt torkad smörstekt ostronskivling och friterat tunnbröd.129:-

Skaldjur

Blåmusslor kokta med vittvin, vitlök,grädde & örter samt surdegskrutonger
förrätt 99:-/varmrätt 189:-

Färska räkor med aioli, gräslök- och citronmajonnäs
150g 119:-/ 225:- 300g

Vitlöksgratinerade havskräftor

förrätt 169:- / 299:- varmrätt

Tre stycken ostron med tillbehör 119:-

Alla skaldjur serveras med bröd och smör

SKALDJURSFAT

Lilla: 15o g räkor, 3 kokta havskräftor, kokta blåmusslor, 1 ostron 395:-

Stora: 300 g räkor, 6 kokta havskräftor, 2 ostron, kokta blåmusslor 740:-

Skaldjursfaten serveras med aioli, majonnäs, prästostpaj, bröd och smör

Varmrätter

Röding från Malgomajsjön med krassecréme & sotade morötter serveras med Gruyerepotatis och smörad svampbuljong 298:-

” No fish n chips” serveras med tångmajonäs och saltrostad Amandinpotatis samt varmsallad på morot, spenat & ruccolasallad.(Vegetariskt) 199:-

DAGENS FISKFÅNGST

Utifrån vilka råvaror som är bäst för dagen, komponerar vi två stycken varmrätter och presenterar dem på griffeltavla  Dagspris

SJÖBARENS KLASSIKER

Sjöbarens fiskgratäng med torskfilé, räkor och champinjoner samt vitvinsås 199:-

Sjöbarens fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd 159:-

Rökt & gravad lax med dillstuvad potatis & hovmästarsås 220:-

Dessert

Créme Brûlée smaksatt med apelsin och serverad med pumpasorbet. 109:-

Vitchokladmousse med havtornssorbet och mandelbiskvier samt nötkross och havtornsgelé. 109:-

”En Norrländsk Specialitet” Vattlingon med messmörkolasås & långfil serveras med krossade drömmar och krispiga rapsfrön. 99:-

Dagens val av våra hemgjorda glassar, 2 kulor glass med tillbehör. 79:-

 Husets chokladtryfflar 59:-

 

Lilla menyn( serveras mellan kl 14-17)

FÖRRÄTTER

Inlagd Västerhavssill med Västerbottensmul och friterat tunnbröd därtill krondillspicklad färskpotatis och fermenterad lök. 139:-

Husets fisk & skaldjurssoppa med vitlöksbröd 99:-

 

SKALDJUR

 Blåmusslor kokta med vittvin, vitlök, grädde & örter samt surdegskrutonger
förrätt 99:- /varmrätt 189:-

Färska räkor med aioli och  gräslök- & citronmajonnäs
150g 119:- /300g 225:-

Vitlöksgratinerade havskräftor

förrätt 169:- /varmrätt 299:-

Tre stycken ostron med tillbehör 119:-

Alla skaldjur serveras med bröd och smör


SJÖBARENS KLASSIKER 

Sjöbarens fiskgratäng med torskfiskfilé, räkor & champinjoner samt vitvinssås 199:-

Husets fisk & skaldjurssoppa med lax, sej, skaldjur, bakade rotfrukter och  vitlöksbröd 139:-

Rökt & gravad lax med dillstuvad potatis och hovmästarsås 220:-

Fiskburgare med surdegsbröd & picklad Västeråsgurka serveras med tångmajonäs, spenat & ruccolasalld samt saltrostad Amandinepotatis. 199:-

DESSERT

Créme Brûlée smaksatt med apelsin och serveras med pumpasorbet. 109:-

Husets chokladtryfflar 59:-

 

På Sjöbaren arbetar vi ständigt med att öka våra inköp av ekologiska och närproducerade råvaror samt fisk och skaldjur från kontrollerade bestånd & odlingar

Skriv ut den här sidan